Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Tu tik norėk – požiūris nuo kurio prasideda karjera EUROVAISTINĖJE

Kazio Griniaus gimnazijoje vyko susitikimas su UAB „Eurovaistinė“ atstove Greta Kazočiūnaite ir gimnazijos alumne Migle Kaminskaite,  kurios papasakojo, ko reikia norint tapti farmacininku ir kokie karjeros keliai laukia pasirinkus šią profesiją. Tie, kurie mokykloje motyvuotai renkasi ir mokosi biologijos, chemijos, fizikos žinių, sužinojo, kad šių dalykų žinios itin svarbios būsimųjų studijų metu.

Būsimiesiems farmacininkams viena svarbiausių asmeninių savybių yra empatija ir meilė žmogui, nes į vaistinę ateinantys žmonės serga, o kai kurie tikrai sunkiomis ligomis, tad sugebėti atjausti yra labai svarbu. Kitos savybės reikalingos vaistininko darbe, yra kantrybė ir nuoseklumas, kurie ypač svarbūs konsultuojant vaistinėje apsilankiusius klientus. Ir kaip kiekvienas specialistas, taip ir dirbantis vaistininkas turi nuolat tobulėti, nes rinkoje nuolat pasirodo nauji vaistai, nauji diagnostikos metodai, naujos medicininės prekės – tai reikalauja nuolat augti profesinėje srityje. Farmacijos specialistai laukiami ne tik vaistinėse, bet ir laboratorijose, akademinėse įstaigose, farmacinėse kompanijose, valdžios institucijose ir tarptautinėse struktūrose.

Būsimieji vaistininkai studijuoja Vilniaus Universitete arba renkasi studijas Lietuvos sveikatos mokslų Universitete.

Gimnazistai, kurie greitai ir teisingai atsakė į lektorės užduotus klausimus, buvo apdovanoti UAB „Eurovaistinė” suvenyrais.

Dėkojame #Eurovaistinė už galimybę jaunimui susipažinti su farmacininko specialybe!

Susitikimą inicijavo karjeros specialistė Agnė Amalienė ir visuomenės sveikatos specialistė Oksana Voronkova