Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Akcija – bėgimas „Tiltas iš praeities į dabartį“ skirta Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti ir Ukrainai palaikyti

Kovo 10 d., jau 22 kartą, Kazlų Rūdos savivaldybės mokyklų, įstaigų atstovai rinkosi prie paminklo Prezidentui Kaziui Griniui į tradicinę akciją – bėgimą „Tiltas iš praeities į dabartį“, kurią kasmet organizuoja Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija. Šiais metais akcija buvo skirta ne tik Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti bet ir Ukrainai palaikyti.

Akcija prasisėjo skambant „Lietuva brangi“ melodijai, kurią atliko trimitininkas Audrius Pučinskas. Gimnazijos mokiniai padėjo gėlių puokštę ir uždegė žvakeles prie paminklo Prezidentui Kaziui Griniui.  Susirinkusius sveikino gimnazijos direktorė Asta Daugirdė, Kazlų Rūdos savivaldybės mero pavaduotojas Justinas Kazla, Kazlų Rūdos savivaldybės tarybos nariai Liudas ir Sigita Mikalauskai. Prasmingais Vydūno žodžiais apie svarbiausias vertybes gimnazistai Tomas, Gabija ir Viltė įkvėpė akcijos dalyvius, palinkėjo sėkmingo starto.

Uždegę simbolinį fakelą, akcijos dalyviai, pradėjo vienuolikos kilometrų bėgimą nuo Prezidento paminklo iki gimnazijos. Sustoję prie tremtinių paminklo ir tylos minute pagerbę žuvusius už Lietuvos laisvę, dar trumpam stabtelėjo prie Lietuvos Prezidento Kazio Griniaus ir Nepriklausomybės akto Signataro Prano Dovydaičio paminklų, bėgikai pajudėjo link gimnazijos. Čia, skambant Mikutavičiaus dainai „Trys milijonai“, bėgimo dalyvius iškilmingai sutiko gimnazijos bendruomenė ir svečiai. Jau senokai gimnazijos kieme buvo tiek šypsenų, džiaugsmo, spalvų ir geros nuotaikos. Sugiedojus tautišką giesmę, bėgimo dalyvius ir visus renginio dalyvius sveikino gimnazijos direktorė Asta Daugirdė, gimnazijos mokinių aktyvo atstovė Viltė  Banionytė, trumpą pranešimą perskaitė abiturientė Rugilė Jurgelaitytė. Linkėjimus perdavė Seimo nario Giedriaus Surplio padėjėjas Juozas Vitukynas, Jis informavo, kad 2022 metai Seimo paskelbti – Sūduvos metais ir padovanojo gimnazijai Sūduvos vėliavą. Visus pasveikino jaunimo reikalų koordinatorius Jaunius Mincevičius ir priminė, kad 2022 metai Seimo paskelbti – Lietuvos jaunimo metais.

Vėliau skambėjo muzika, vyravo džiugi šventiška nuotaika. Mokiniai vaišinosi šilta arbata ir sausainiais.

Džiaugiamės, kad šventiniame renginyje dalyvavo gimnazijos skyrių mokiniai ir vaikai: Prano Dovydaičio progimnazijos, Kazlų Rūdos pradinės mokyklos, lopšelio-darželio „Pušelė“, Antanavo mokyklos. Taip pat Valdorfo progimnazijos, Kazlų Rūdos Saulės mokyklos mokiniai. Dėkojame Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Kazlų Rūdos policijos komisariatui, už pagalbą organizuojant akciją, mokinių saugumo užtikrinimą bėgimo metu.  

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos informacija