Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Pavasario žygis 2019

Gegužės 17 diena Kazio Griniaus draugovės skautams buvo tikrai įsimintina.

Visi draugiškai, energingai ir labai gražiai sutvarkę brolių partizanų Jono ir Juozo Krapavičių kapus, leidomės į žygį į Višakio Rūdą prie garsaus mūsų kraštuose Šv. Marijos Šaltinėlio.

Jaunieji mūsų skautukai – vilkiukai tikrai surado veiklos, kol visi, kuriems tą popietę buvo užrišti kaklaraiščiai, ruošėsi, kalbėjosi su vyresniaisiais.

O tada prasidėjo iškilminga rikiuotė, kurioje dalyvavo Marijampolės krašto seniūnė Vilija Stasaitienė, Marijampolės krašto dvasios vadas kunigas Vidmantas Striokas, iš mūsų draugovės į Vyčius užaugęs Simas Zaveckas.

Įvykis buvo labai svarbus – taip nusprendė ir dangus, nes rikiuotės metu švietė saulė. Mūsų draugovė pasipildė vienu vilkiuku, trimis skautais ir vienuolika patyrusių skautų.

O tada – linksmoji dalis. Ant laužo keptos dešrelės ir zefyrai. Ir žygis. Mes jį pavadinome „šlapių šlaunų“ žygiu. Mūsų patyrę skautai surengė tikrą išbandymą – kelias ilgas(17 km.), su įvairiom kliūtim – upe, kurią reikia perbristi, smėlėtais takais.

Namo grįžome nei anksti, nei vėlai – 21.30. Net išdžiūti spėjome. Įžygiavus į Kazlų Rūdą, sugriaudėjo garsus „Hip valio“. Įveikėme tai, ką buvome nusprendę įveikti.

Labai dėkojame tėčiui Donatui, gimnazijos autobusiuko vairuotojui Valentinui ir pradinės mokyklos autobusiuko vairuotojui Zenonui už gerumą. Labai dėkoju mokytojai – vadovei Ginai Girdvainienei už energiją, aktyvumą ir geranoriškumą.

Ačiū visiems, kurie vertinate, mylite ir palaikote skautų organizaciją.

Kazio Griniaus draugovės draugininkė Audronė Pranskevičienė