Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Sveikatingumo akcija „Sveikos ir skanios salotos + šilta žolelių arbata“

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos sveikatingumo projekto „Gyvenk sveikai“ dalyviai gimnazistus pakvietė dalyvauti akcijoje „Sveikos ir skanios salotos + šilta žolelių arbata“. Kiekviena klasė, iš burtų keliu išrauktos daržovės, ruošė salotas ir pagal savo pasirinkimą žolelių arbatą.

Vasario 7d., ilgosios pertraukos metu, salotas, pačių padarytas iš morkų, burokėlių, baltagūžio kopūsto, pekino kopūsto, brokolio, kalafioro ir kt. daržovių bei paruoštą arbatą, pristatė ir visus vaišino 3-4 klasių mokiniai, vasario 9 d. – 1-2 klasių mokiniai. Visų salotos ir arbatos buvo labais skanios ir paruoštos pagal sveikuoliškus receptus.

Akcijos metu projekto dalyvės Urtė ir Bernadeta pasakojo apie sveikos mitybos reikšmę žmogaus organizmui, pristatė atskirų daržovių bei žolelių (medetkų, metų, melisų, čiobrelių ir kt.) poveikį ir naudą žmogaus organizmui.

Akcija tęsėsi klasių valandėlėse, kurių metu, gimnazistai diskutavo apie sveiką mitybą, sveiką gyvenimo būdą, vaišinosi pačių pagamintomis mišrainėmis ir arbatomis.

Reikia paminėti, kad antrą akcijos dieną salotas ragavo ir gimnazijoje pagal Erazmus programą savanorystės veiklą pradedanti savanorė iš Turkijos.

Akcija organizuota įgyvendinant sveikatingumo projektą „Gyvenk sveikai“, kuris vykdomas pagal Kazlų Rūdos savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą.

Projekto dalyviai