Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Projektas „Gyvenk sveikai 5″

Mes kiekvienas galim būti sveiki ir sveikai gyventi, tik reikėtų pripažinti, kad norint sveikai gyventi reikia nuolat mokytis ir tai daryti. Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos gimnazistai, įgyvendindami sveikatingumo projektą „Gyvenk sveikai 5“ mokosi sveikai gyventi ir tikimės, kad tai taps jų gyvenimo būdu.

Lapkričio mėnuo gimnazijoje buvo sveikatingumo mėnuo.

Pirmąją savaitę mokiniai dalyvavo paskaitoje-praktiniame užsiėmime „Sveika mityba. Sveikas gyvenimo būdas“. Kartu su lektoriumi kalbėjo apie sveiką mitybą, mitybos režimą apie maisto ir sveiko gyvenimo būdo reikšmę žmogaus organizmui, jo vystymuisi.

Taip pat organizuotas užsiėmimas-diskusija „Galiu pats“, kurio metu buvo mokoma atsipalaidavimo būdų ir metodų. Vyko aptarimas.

Antrą lapkričio savaitę visa gimnazija kvepėjo įvairių vaisių ir daržovių aromatais. Mokiniai ir mokytojai spaudė sultis iš šviežių vaisių ir daržovių. Klasių valandėlių metu, gerdami šviežiai spaustas sultis, su klasių vadovais kalbėjo ir diskutavo apie žmogaus sveikatą, požiūrį į sveikatą, sveiką gyvenseną ir kt.

Plaukimas laikomas viena iš sveikiausių sporto šakų. Anot specialistų, tai fizinės veiklos forma tuo pat metu gebanti ir stiprinti, ir atpalaiduoti organizmą. Be to stimuliuoja kvėpavimo sistemą, geriną kraujo apytaka, ramina nervus. Trečiąja lapkričio savaitę gimnazistai vakarais, gimnazijos geltonuoju autobusu, važiavo į Marijampolės sveikatingumo centrą „Sveikatingumo banga“. Čia 1,5 val. plaukiojo baseine, buvo masažinėje vonioje.

Paskutinę lapkričio savaitę projekto dalyviai rinkosi į sveikatingumo popietę. Jos metu buvo kalbama apie psichinės sveikatos įtaką gyvenimo kokybei. Popietės dalyviai žiūrėjo filmą „Gana juokinga istorija“. Tai filmas apie paauglį berniuką, išgyvenantį krizę, depresiją, norintį nusižudyti ir ieškantį pagalbos psichiatrijos klinikoje. Po filmo mokiniai ir mokytojai kalbėjo apie paauglių psichinę sveikatą įtakojančias ligas, paauglių problemas. Diskutavo apie sergančių žmonių laikyseną, aplinkinių požiūrį į sergančius, akcentavo pozityvias pozicijas.

Projekto dalyviai įgijo žinių ir įgūdžių, padedančių stiprinti ir gerinti savo ir kitų sveikatą.

Tegul švietėjo, rašytojo, filosofo Vydūno žodžiai „noriu lietuvių tautos žmones matyti sveikus ir taurius“ būna visų mūsų siekiamybė.

Projekto dalyviai