Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Karjeros savaitė Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje

Profesijos pasirinkimas-nelengvas sprendimas, kurį turi padaryti moksleiviai dar mokyklos suole.Tai sprendimas, nulemiantis visą gyvenimo kelią. Jau trečią kartą Lietuvoje vyko Lietuvos respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama Nacionalinė karjeros savaitė. Visą praėjusią savaitę (lapkričio 23-27 d.) Lietuvos miestuose buvo rengiami įvairiausių profesijų atstovų susitikimai su mokiniais. Pagrindinis susitikimų tikslas – betarpišku pokalbiu pristatyti savo profesiją moksleiviams ir paskatinti juos karjeros kelią planuoti jau šiandien!

Nacionalinėje karjeros savaitėje dalyvavo ir Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su šeimos gydytojo, renginių režisieriaus, specialiojo pedagogo, buhalterio, veterinarijos gydytojo, psichologo ir raštinės vedėjo profesijomis. Apie tai, kur įgyti šią profesiją, apie darbo specifiką pasakojo klinikos UAB „Šuolis pirmyn“ gydytoja Ž. Vosylienė, Kazlų Rūdos savivaldybės Kultūros centro direktorė ir renginių režisierė Ž. Šilingiene, veterinarijos klinikos UAB „Sidas“ veterinarijos gydytojas D. Matulevičius. Taip pat mokiniai lankėsi Kazlų Rūdos pedagoginėje psichologinėje tarnyboje, kur vyresnioji specialioji pedagogė N. Venčkauskienė, vyriausioji buhalterė I. Stralkuvienė, psichologė J. Dekaminavičienė bei raštinės vedėja J. Urbštaitė papasakojo apie savo darbą ir jo ypatumus.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie negailėdami savo brangaus laiko, sutiko atvykti į gimnaziją ar priimti mokinius savo įstaigoje. Ši patirtis jiems tikrai buvo labai naudinga.

Virginija Gustainienė,

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Anglų kalbos mokytoja