Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Vaikų vasaros stovykla gimnazijoje

Birželio 11 d. Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje startavo jau devintus metus vykstanti vaikų vasaros poilsio  stovykla „Totemas. Dovana Kazlų Rūdai“. Ji organizuojama pagal vaikų vasaros poilsio projektą, kurį finansuoja Kazlų Rūdos savivaldybė. Į aštuonių dienų meninės krypties stovyklą su džiaugsmu rinkosi 18 gimnazistų, kurie mintyse jau turėjo viziją kaip kūrybingai, prasmingai, pagal savo pomėgį praleis laisvalaikį, patirs naujų įspūdžių, įgis patirties. 

Pirmą dieną susirinkę stovyklautojai, kartu su mokytojomis Oksana Janauskiene ir Daiva Vaišnoriene aptarė numatomą veiklą, pasidalino idėjomis, pasiūlymais. 

Kadangi šiais metais Kazlų Rūdai sukanka 270 metų pirmasis dalyvių darbas buvo plakatai apie Kazlų Rūdą. Sukurti įdomūs ir saviti  plakatai buvo pakabinti įvairiose miesto erdvėse: miesto skvere, stotyje ir kt.

Antrąją stovyklos dieną pradėjome kurti eskizus pagrindiniam tiksliui – paveikslams, kurie skirti Kazlų Rūdos miesto jubiliejui.   Dvi dienas dirbę su pieštuku ir trintuku rankose, tobulinę savo eskizus, sulaukėme penktadienio, dienos kai teko trumpam išsiskirti.

Po savaitgalio, pailsėję ir su nauja energija, kibome į trijų dienų darbą – eskizo realizavimą, didesnio formato, kartono lape. Derinome spalvas, tobulinome linijas ir gyvenome kūrybos pasaulyje.

Po ilgo ir kruopštaus darbo, ketvirtadienį išsiruošėme į Palangą. Nors oras pakeliui į Palangą atrodė niūrokas, mums atvykus pradėjo šviesti saulė. Deja, dėl restauravimo darbų negalėjome aplankyti Gintaro muziejaus, bet užkopėme į Birutės kalną bei pasivaikščiojome Baltijos jūros pakrante. Griždami namo užsukome pasigrožėti Žiemos sodu esančiu Kretingoje. Laiką praleidome ne tik smagiai, bet ir turiningai.

Pagaliau išaušo paskutinė  stovyklos diena, birželio 20-oji. Šią dieną turėjome pabaigti visus darbus: įrėminti paveikslus, paruošti parodą, susitvarkyti darbo vietą, bei padaryti stendą apie šių metų  stovyklos veiklą. Diena prabėgo nepastebimai greitai, bet buvome labai patenkinti savo darbo rezultatais.

Štai kaip stovyklautojai vertina praleistą laiką ir veiklą stovykloje: „esu dėkinga gimnazijai ir mokytojams už šią nuostabią stovyklą, puikią kelionę. Manau, kad tokios stovyklos ugdo vaikus ir padeda jiems augti bei tobulėti. Jei stovykla bus kitais metais tikrai dalyvausiu.“

„Ši stovykla man tai naujos galimybės, išsūkiai, nauji tikslai ir siekiai. Viskas tik į naudą“.

„Buvo tikrai smagu. Draugai nerealūs“

Stovykla labai patiko, galėtų trukti ilgiau“

Stovykos metu mes ne tik piešiame, bet ir  kūrėme eiles. Jomis ir noriu baigti šį straipsnį.

Mes daug piešiam ir svajojam

Tuoj pat  viską iliustruojam.

Spalvos, formos, raižiniai,

Tuoj bus papuošti šie namai.

Graži ta mūs Kazlų Rūda,  

Miškų žaliųjų apsupta.

Kaip gera, linksma ir smagu

Kai pilna čia tiek daug  puikių žmonių.

Kitais metais „Totemas“ švęs 10 – ies metų jubiliejų. Tad tikimės išvysti daugiau naujų, kūrybingų žmonių su genialiomis idėjomis.

Dėkojame mokytojoms dirbusioms su mumis bei skaniai mus maitinusiems kavinės „Sodžius darbuotojams.

Kviečiame visus užsukti į gimnaziją, kur pirmojo aukšto foje galėsite pamatyti mūsų kūrybinių darbų parodą.

Viktorija Siaurusevičiūtė

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija, 1a klasė,

stovyklos dalyvė