Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Tradicinė gimnazistų ekskursija

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje jau tapo tradicija, baigiantis mokslo metams, aktyviems, gerai besimokantiems gimnazistams organizuoti ekskursiją po Lietuvą.

Tai padėka ir paskatinimas mokiniams už jų veiklą, pastangas, iniciatyvas, gerą mokymąsi. Šiais metais ekskursija buvo šiek tiek kitokio pobūdžio. Gražus būrys gimnazistų vyko į Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados “Geležinis Vilkas” kunigaikščio Vaidoto mechanizuotą pėstininkų batalioną Rukloje. Prie įvažiavimo į batalioną mūsų jau laukė vyr. leitenantas Jaunius Matukas.

Susitikimas prasidėjo paskaita apie Lietuvos kariuomenę, jos veikla, kario profesiją.

Po paskaitos apžiūrinėjome tikrus ginklus(ypač domėjosi vaikinai),  pasimatavome tikrą kareivišką kuprinę ir pajutome, kokius svorius turi nešioti kareiviai. Apžiūrėjome karo techniką: šarvuočius, karines mašinas ir kt. Visa tai buvo tik pradžia, vėliau sekė kareiviškos „pramogos“. „Pramogų“ programa prasidėjo granatų mėtymu. Metėme iš trijų pozicijų: stovėdami, priklaupę ir iš gulimos pozicijos. Sekėsi įvairiai. Viena aišku –  reikia turėti įgūdžių.

Vėliau visi turėjo galimybę pasivėžinti šarvuočiais. Didžiausią įspūdį ir paliko šie aparatai. Kareiviai mus pavėžino miške įrengta trasa, kurioje buvo gausu balų, DIDELIŲ duobių ir kalnų. Vienas iš kareivių pasakė, „kad čia linksmiau ir už pačius amerikietiškus kalnelius“. Manau, jis buvo teisus!

Kiek emocijų, įspūdžių išlipus iš šarvuočio po pasivažinėjimo, apsakyti sunku. Reikia pačiam pajusti tą jausmą.

Pasivažinėję „linksmaisiais“ šarvuočiais „pramogų“ programą užbaigėme kliūčių ruožais, kur kiekvienas galėjome išbandyti savo jėgas.

Žinoma, viskas gyvenime turi pabaigą. Kartu nusifotografavę, padėkoję už priėmimą ir šaunią programą,  atsisveikinome su kareiviais ir  išvykome. Tik keliavome toli gražu ne namo!  Dar aplankėme Istorinę Prezidentūrą Kaune. Čia mūsų laukusi gidė papasakojo Prezidentūros istoriją.

Išsamiai susipažinę su visais trimis čia kadaise dirbusiais ir gyvenusiais prezidentais  –  A.Smetona, A.Stulginskiu ir K.Griniumi, apžiūrėjome Prezidentūroje eksponuojamas parodas:

„Ir stok už garbę Lietuvos!“, „Lietuvos sportininkų pasiekimai 1918-1940 m.” bei „Vardan tos Lietuvos! Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gyvenimo skrydis“.

Vėliau pasivaikščioję po Prezidentūros kiemelį pasukome gimtosios Kazlų Rūdos link. 

Manau, kiekvienas, kuris vyko į šią ekskursiją išbandė, patyrė, atrado, sužinojo, pamatė daug naujo, naudingo, vertingo. Tuo pagilino savo patyrimą, įgūdžius, patirtį.

AČIŪ gimnazijai už puikią ekskursiją!

Diana Žukauskaitė

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos

3b klasės gimnazistė