Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija

Adresas: Atgimimo g. 1, LT-69415 Kazlų Rūda
Įmonės kodas: 190398583
Tel.: (8 343) 68029
El. p.:

Gimnazijoje užvirė „Protų mūšio“ kovos

Gimnazija didžiuojasi Kazlų Rūdą garsinančiais mokslininkais, menininkais. Kaip žinia, kiekvienas profesorius ateina iš mokyklos suolo. Ten jis renka gerus pažymius, skina laurus konkursuose bei olimpiadose… Šiųmečiai „Protų mūšio“ dalyviai ir nugalėtojai šiandien dar čia, o poryt gal „Ateities lyderiuose“ varžysis. Protingų gimnazistų daug, net 16 pirmą pusmetį baigė labai gerai. Pusė pirmūnų ryžosi burtis į komandas ir susikauti dėl gudriausiųjų titulo. Taigi keturios komandos po keturis narius sėdosi prie stalų.

Vyriausioji karvedė- renginio vedėja- Daiva Vaišnorienė  supažindino su mūšio taisyklėmis, pristatė vertinimo komisiją ir varžybos prasidėjo. Nuostatuose buvo reikalauta, kad komandoje būtų po vieną kiekvienos klasių kategorijos atstovą. „Paskutinės minutės“ ir „ASDA“ kovotojai atidžiai perskaitė bene mėnesį kabojusį skelbimą ir rado gudrių pirmokių, antrokų, trečiokų ir, aišku, ketvirtokų. Paskutinę akimirką į varžybų traukinį įšokusi 2a merginų kompanija „X“ ir trijų ketvirtokių bei vieno antroko kvartetas „2/4“ irgi turėjo teisę kautis. Klausimų ratas apėmė bene visus mokomuosius dalykus: matematiką, fiziką chemiją, biologiją, geografiją istoriją, kalbas, menus. Komanda privalėjo atsakyti po vieną klausimą iš kiekvienos temos, paskutinįjį rinkosi kapitonai. Taigi apsisuko aštuonis kartus klausimų- atsakymų ratas, atskiras užduotis atliko sirgaliai, kurie savus taškus skyrė besivaržantiems gabiesiems draugams ir skelbiami nugalėtojai. Iš šimto galimų net septyniasdešimt aštuonis taškus susirinko „Paskutinės minutės“ komanda- pirmokė Vilda Girniūtė, antrokas Povilas Dabrila, trečiokas Justas Valaitis, ketvirtokas Marius Jokubauskis. Labai teisinga, kad visos komandos užėmė prizines vietas- „X“ ir „ASDA“ surinko vienodą taškų skaičių ir  liko antri, na o „2/4“ džiaugėsi  „bronza“. Geriausias palinkėjimas dalyviams, kad kiekvienas kitąmet atsivestų po komandą, kad „Protų mūšio“ turnyrai vyktų kasmet. Aišku, abiturientės Edita Akelaitytė, Aistė Kliučiūtė, Ieva Tūskaitė, Augmantė Ališauskaitė, nugalėtojas Marius kitose aukštumose lekios, tačiau linksmos gudruolės iš 2a – Lina Matukynaitė, Gabija Vaišnoraitė, Raminta Vasiliauskaitė, Gytė Tamašauskaitė, Erikas Vasiliauskas iš 2c bei Diana Žukauskaitė iš 2d, pirmokė Simona Skučaitė, trečiokė Aistė Stefanskytė tikrai paskleis išminties virusą ir vėl ateis… Jei ne laimėti, tai nors garbingai kovoti.

Oi kaip reikia tokių intelektualių renginių, kaip reikia treniruočių ir mankštos gabiems gimnazijos mokiniams… Kad smegenėlės neužsnūstų, kad žinių troškimas nedingtų, kad ant laurų neužmigtų… Reikėtų padėkoti ir mokytojams, kurie ugdo bei lavina gudragalvius gimnazistus ir naujų pergalių palinkėti.

VIKTORAS GIMNAZIJUS