Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija

Adresas: M. Valančiaus g. 1, Kazlų Rūda
Tel.: (8 343) 95284
El. p.:

Viktorina „Vanduo – gyvybės šaltinis“

Kasmet nuo 1993 m. kovo 22-ąją pasaulyje švenčiama Vandens diena. Pažymint Pasaulinę vandens dieną siekiama atkreipti dėmesį į vandens svarbą žmonijai ir ją supančiai aplinkai. Vandens yra visuose gyvuosiuose organizmuose ir jis būtinas gyvybei palaikyti, tačiau gėlo vandens atsargos Žemėje sudaro tik apie 1%.

Siekiant paminėti Pasaulinę vandens dieną, Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyriaus Prano Dovydaičio progimnazijose 6a klasės mokiniams vyko integruota gamtos ir žmogaus pamoka viktorina „Vanduo – gyvybės šaltinis“. Reikėjo atsakyti į 20 klausimų, sukurti eilėraščius, panaudojant žodžius: vanduo, sveikata, gyvybė, energija. „Vanduo – pati reikalingiausia žmogaus egzistavimui medžiaga. Tačiau vandens resursai esant šiandieniam jo sunaudojimui sparčiai mažėja. Yra apskaičiuota, kad naudojant vandenį šiandieniais tempais, jo užteks tik artimiausiems 20-30 metų“,- kalbėjo gamtos ir žmogaus mokytoja, Rasa Žemaitienė. Viktorinos organizatoriai Kazlų Rūdos savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Rasa Rinkevičienė.

Viktorinos metu mokiniai pasitikrino savo žinias, atnaujino jau turimą informaciją. Pamokoje buvo ugdomos bendravimo ir bendradarbiavimo, gamtamokslines kompetencijas.

Informaciją ir nuotrauką pateikė Rasa Žemaitienė, skyriaus vedėja