Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija

Adresas: M. Valančiaus g. 1, Kazlų Rūda
Tel.: (8 343) 95284
El. p.:

Dove projektas „Savimi pasitikintis aš”

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija prisijungė prie “Dove” organizuojamos „Savimi pasitikintis aš” kampanijos, skirtos mokykloms, ir skatina pasitikėjimą savo kūnu jaunų žmonių tarpe visame pasaulyje.

Mažiau nei pusė merginų visame pasaulyje turi aukštą pasitikėjimą kūnu. 14-40 proc. vaikinų visame pasaulyje yra nepatenkinti savo išvaizda. Žemas pasitikėjimas savo kūnu daro įtaką: psichologinei savijautai, fizinei sveikatai, santykiams, mokslui, norams ir pasiekimams.

Projekto metu išklausę paskaitas 5C klasės mokiniai tapo „Savimi pasitikintis aš” kampanijos ambasadoriais progimnazijoje. Projekto metu įsigilino į tai, kad svarbu susitelkti į asmens savybes ir stiprybes, o ne į jo išvaizdą, pagarbiai kalbėti apie save, savo kūną ir išvaizdą, džiaugtis tuo, jog visi esame skirtingi, kritiškai vertinti vaizdus, matomus medijos priemonėse, paskatinti kitus gerbti ir rūpintis savo kūnu pakankamai išsimiegant, valgant vertingą maistą, suteikiantį energijos, ir dalyvaujant smagiose fizinėse veiklose, kuriose svarbu sportas, o ne išvaizda.