Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija

Adresas: M. Valančiaus g. 1, Kazlų Rūda
Tel.: (8 343) 95284
El. p.:

Fenomenais pagrįstas mokymasis

Džiaugiuosi gavusi Kūrybingumo ambasadorių programos kvietimą dalyvauti Suomijos Council for Creative Education Finland organizuojamame paskaitų cikle apie fenomenais grįstą ugdymą „Course on Phenomenon-Based Learning“.

Šiame kurse dalyvauja 15 švietėjų iš Lietuvos bei Indonezijos. Suomiai dalinasi savo patirtimi šiuose kursuose, kuriuos organizuoja Council for Creative Education (CCE) Finland (Suomijos kūrybinio ugdymo tarnyba) kuriai vadovauja Suomijos nacionalinės švietimo agentūra prie Švietimo ministerijos

Švietimo tikslas – skatinti visą gyvenimą trunkantį ir platų mokymąsi, vedantį į visapusišką visų besimokančiųjų tobulėjimą ir gerovę, taip pat tobulinti jų gebėjimus gyventi tvariai.

Fenomenais pagrįstas mokymasis (PhBL arba PhenoBL) yra daugiadisciplinė, konstruktyvistinė mokymosi arba pedagogikos forma, kai studentai nagrinėja temą ar koncepciją holistiniu požiūriu, o ne dalykiniu požiūriu.

Reiškiniais grįsto mokymosi tikslas – parengti besimokančiuosius spręsti realaus pasaulio problemas aktyvioje mokymosi aplinkoje, naudojant įvairius atradimo metodus. Tai lengviau pasakyti nei padaryti. Šiame praktiniame, praktiškame kurse kurso dalyviai tyrinės kelią į PhBL, naudodamiesi praktiniais atvejų tyrimais, geriausia praktika ir nesėkmingų atvejų pavyzdžiais.

Šių mokymu metu suprasime pagrindinius fenomenais pagrįsto mokymosi principus ir evoliuciją, ištirsime savo būdus, kaip valdyti PhBL projektus, mokysimės iš praktinių atvejų tyrimų bei mokysimės kaip pagerinti savo klasės mokymosi aplinką, kurioje mokiniai bus patys atsakingi už savo mokymąsi.

Audronė Baronienė