Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija

Adresas: M. Valančiaus g. 1, Kazlų Rūda
Tel.: (8 343) 95284
El. p.:

Pamokos kitose erdvėse

Gruodžio 5d. 5a klasės mokiniai mokėsi netradicinėse aplinkose. Muzikos pamoka vyko ne mokyklos klasėje, o Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centre įsikūrusiame Multicentre.

„Muzikos evoliucija“ – tai edukacija apie muzikos ir instrumentų raidą nuo ankstyvųjų amžių iki šių dienų. Mokiniai, žiūrėdami nuotaikingus animacinius filmukus, sužinojo, kaip gimsta muzika, susipažino su garsų pasauliu, muzikos rūšimis. Naudodamiesi IT bandė kurti savo muzikinius kūrinius. Drąsiausieji išbandė didžėjaus veiklą. Užsiėmimo pabaigoje skambant linksmai muzikai visi smagiai pašoko.

Technologijų, lietuvių kalbos, dorinio ugdymo pamokos vyko Jono Basanavičiaus gimtinėje. Mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Atbėga elnias devyniaragis“. Jie sužinojo apie adventinio laikotarpio papročius, tradicijas, kulinarinį paveldą, būrėsi, patys gamino ir krosnyje kepė kūčiukus. Gerdami žolelių arbatą, skanaudami kūčiukus vaikai pasakojo, kaip šis laikotarpis praeina jų šeimose. Vaikai lauktuvių į namus parvežė pačių skaniausių kūčiukų.

Regina Vaivadienė, 5a klasės vadovė