Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija

Adresas: M. Valančiaus g. 1, Kazlų Rūda
Tel.: (8 343) 95284
El. p.:

5c ir 7c klasių išvyka į knygų mugę

2018 m. Vilniaus knygų mugė ir atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetis yra puiki proga įvertinti ir pajausti kaip Lietuva keitėsi, kuo gyveno, kokie Lietuvos ir pasaulio autoriai, asmenybės ir tekstai labiausiai paveikė mus per visą šimtą metų. Šiemet knygų mugė vyko jau devynioliktą kartą. Šios knygų mugės šūkis : „SKAITAU LIETUVĄ – SKAITAU PASAULĮ“.Vasario 22 dieną Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio pagrindinės mokyklos 5c ir 7c klasių mokiniai su auklėtojomis vyko į Vilniaus knygų mugę. Buvo labai smagu, todėl norime papasakoti plačiau, kodėl verta apsilankyti knygų mugėje, ir ką mes nuveikėme išvykos metu.

Muzikos salėje buvo galima sutikti garsių muzikantų tokių, kaip Vaidas Baumila, Monika Linkytė, Svaras ir kitų. Buvo autografų zona, galima buvo šokti pagal pavyzdį, o antrame aukšte vaikams buvo rodomi filmai. Bukinistų pasaže galėjome išvysti senas knygas, vinilines plokšteles ir daug kitų įdomybių. Kitame pastate, Mokslo akedeminės specializuotos literatūros salėje galėjome sutikti tokių garsenybių, kaip maestro Donatas Katkus, ten buvo ir kavinė, ir LRT forumas. Vaikų literatūros salėje mes mokėmės rašyti brailio raštu, spausdinti spausdinimo mašinėle. Aplankėme bibliotekų erdvę, dalyvavome įvairiuose renginiuose vaikų scenoje. Grožinės ir specializuotos literatūros salėje mes susitikome su įvairiais rašytojais: Liudu Mažyliu, Agne Jagalavičiūte, Alfu Ivanausku ir t.t., žinoma pabuvojome rašytojų kampe, aplankėme visus stendus, nusipirkome knygų.

Visose salėse buvo labai įdomu, galėjome pavalgyti kavinėje, atsigerti skanios kavos, nusipirkti knygų ir ne tik. Visur buvo daug kamerų, daug žmonių. Mums patiko, kad mokytojos sugalvojo įdomią užduotį, t.y. surinkti kuo daugiau žymių žmonių autografų. Dviems penktokėms pavyko gauti net po 17 parašų. Taip pat buvo užduotas įdomus namų darbas, t.y. dar kartą prisiminti knygų mugę ir atsakyti į klausimus.

Tikrai rekomenduotume nors kartą apsilankyti knygų mugėje, nes ten galima smagiai praleisti laiką vaiksčiojant po įvairias sales, susitikti su garsenybėmis, nusipirkti tai kas patiko, išbandyti naujus dalykus.

Gabija Jakevičiūtė 7c ir Vaiva Leskauskaitė 5c