Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija

Adresas: M. Valančiaus g. 1, Kazlų Rūda
Tel.: (8 343) 95284
El. p.:

Vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai“ mūsų mokykloje

Praeitais metais visoje Lietuvoje pirmą kartą vyko vokiečių kalbos dienų renginiai „Ö kaip vokiškai“. Projektas susilaukė didžiulio susidomėjimo.Šiais metais projekto organizatoriai vėl pakvietė visus neabejingus vokiečių kalbai prisijungti prie šio projekto ir organizuoti įvairias veiklas, kurios skatintų domėtis vokiečių kalba. Į kvietimą atsiliepė daugiau kaip 230 institucijų.

Mūsų mokyklos mokiniai jau antrus metus dalyvavo projekte „Ö kaip vokiškai“. Į įvairias projekto veiklas įsijungė ne tik vokiečių kalbos besimokantys mokiniai, kurie iliustravo vokiečių rašytojų pasakas, mokėsi vokiškų dainelių, kūrė skaidres apie vokiškai kalbančias šalis. Šiemet prie projekto prisijungė ir neformaliojo švietimo programos „Kraitė“ nariai (programos vadovė technologijų mokytoja Jūratė Banionienė). Merginos gamino knygų skirtukus su vokiška simbolika. Visi mokinių darbai eksponuojami parodėlėse mokykloje.

Dėkoju visiems vaikams ir mokytojai J.Banionienei už dalyvavimą projekte „Ö kaip vokiškai“, o projekto organizatoriams – už dovanėles.

Vokiečių kalbos mokytoja Regina Vaivadienė