Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Prano Dovydaičio progimnazija

Adresas: M. Valančiaus g. 1, Kazlų Rūda
Tel.: (8 343) 95284
El. p.:

Išvyka į VDU NSO laboratoriją

Išvyka į VDU NSO laboratoriją



Lapkričio 25 d. su Gamtosauginės mokyklos programos ir projekto „Aplinka – gamtos ir žmogaus kūrinys“ projekto dalyviai vyko į VDU Kauno botanikos sodo rūmus.Juose veikia į moksleivius orientuota mokslinių tyrimų laboratorija. NSO laboratorijos pavadinimas kilęs iš lot. k. („Gamtos mokslai visiems“), laboratorijos simbolis – sraigytė. Ji žaismingai padeda mūsų lankytojams ieškoti įvairių gamtos mokslų žinių – ne tik botanikos ir zoologijos, bet ir paleontologijos, chemijos, biochemijos, ląstelės biologijos, fizikos, biofizikos, aplinkotyros.

Mokyklos mokiniai darbo grupėse, vadovaujant VDU studentų komandai, atlikinėjo botaninius eksperimentus „Genetinės informacijos kodas – DNR‘, cheminius bandymus „Rūgštys ir šarmai“, stebėjo kompleksinių junginių susidarymą, vandenilio peroksido ir kalio jodido reakciją. Praktinio darbo pabaigoje vyko hipotezės ir išvadų aptarimas. Vėliau keliavome apžiūrėti Kauno botanikos sodą ir oranžeriją, ir jame tuo metu veikiančią „Drugelių parodą“.

NSO laboratorija leidžia mokiniams pabūti trumpam tyrinėtojais, kurie gali atsakyti į klausimus ir atlikti bandymus, ugdomos gamtosauginės kompetencijos.



Rasa Žemaitienė

Gamtosauginės mokyklos programos koordinatorė