Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Jankų mokykla

Adresas: Mokyklos g. 3, Jankų k., Jankų sen., Kazlų Rūdos sav.
Tel.: (8 343) 41635
El. p.:

Korupcijai sakyk NE!

Korupcija – neteisėta veikla, siekiant pasipelnyti pareigomis; pareigūnų papirkinėjimas. Nuo 2004 m. kasmet gruodžio 9-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena. Ji skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią. Kovojant su korupcija, itin svarbus mokinių antikorupcinis švietimas – kuo daugiau pokalbių apie sąžiningumą, atvirumą ir atsakingumą.

Gruodžio 7 d. mūsų mokykloje vyko renginys – netradicinė pamoka 3- 10 klasių moksleiviams – „Korupcijai sakyk NE!“, kurią vedė etikos mokytoja Eglė Kančienė. Mokytoja paaiškino žodžio „korupcija“ reikšmę, papasakojo Tarptautinės antikorupcijos dienos minėjimo kilmę, kartu su mokiniais ir mokytojais ,vertindami įvairius žmonių poelgius, diskutavo – geri jie ar blogi, vardijo korupcijos bruožus. Peržiūrėjus video reportažus „Kur pasireiškia korupcija“ ir „Korupcijos pasekmės“- vyko diskusijos, kaip su ja kovoti ir ką daryti pastebėjus nesąžiningą veiklą.

Renginyje „dalyvavo“ korupcijos simbolis aštuonkojis – liūdnas ir vienišas, nes prikabintas plakatas skelbė: „NEKALBINTI, NEGLOSTYTI, NEMAITINTI!“ Moksleiviai jau puikiai žino ,kad aštuonkojo čiuptuvus pažaboti gali aštuonios vertybės, stabdančios korupcijos plitimą – tai sąžiningumas, skaidrumas, kilnumas, garbingumas, teisingumas, atsakomybė, pasitikėjimas, pareigingumas.

Netradicinės pamokos pabaigoje mokytoja uždavė klausimų apie korupciją – visi teisingai atsakę gavo dovanų po knygą.