Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Bagotosios mokykla

Adresas: Šilo g. 10, Bagotosios k., Kazlų Rūdos sen., Kazlų Rūdos sav.
Tel.: (8 343) 99903
El. p.:

Veiksmo savaitė “Be patyčių 2017”

Kovo 20 – 24 dienomis mūsų mokykloje, kaip ir daugelyje Lietuvos ugdymo įstaigų, vyko „Veiksmo savaitė „Be Patyčių 2017“. Kiekvieną dieną vyko vis kiti renginiai ar iniciatyvos.

Pirmadienį mokyklos salėje vyko atviras forumas, kuriame dalyvavo bendruomenės pirmininkas Audrius Raškauskas, parapijos klebonas kunigas Vidmantas Striokas, bibliotekininkė Rasa Krašinskienė ir mokyklos direktorė Aldona Aputienė. Forumo tema buvo “ Mokykla vakar – šiandien – rytoj“. Svečiai atsakinėjo į klausimus, dalinosi savo prisiminimais, mintimis ir patirtimi.

Antradienį mokyklos bendruomenės nariai gavo „Apsikabinimo pasus“, kuriuos reikėjo užpildyti parašais. Apkabinimas – tobula dovana, nes mažina įtampą, sumažiną stresą, neteršia aplinkos, skatiną gerą elgesį ir t.t.

Trečiadienį mokiniai gavo išskirtines, tik jiems skirtas užduotis, kurios skatino draugiškumą, nuoširdumą, atsakingumą ir vienybę su visais bendruomenės nariais.

Ketvirtadienį mokiniai rašė bendrą rašinį „Lietuva – mūsų tėvynė“. Pagal iš anksto numatytą grafiką kiekvienas mokinys 5 ar 10 min rašė savo mintis apie mūsų tėvynę. Rašinį, kurį 8 val. ryto pradėjo rašyti mokyklos mokinių prezidentė Sigita Naujokaitytė, užbaigė Rosvaldas Gružinskas septintos pamokos metu. Penktadienis – kolektyvinių užduočių diena: dešimtokai pasitiko ateinančius į mokyklą ir sveikinosi paspausdami ranką, penktokai vaišino visus saldainiais, aštuntokai padengė stalus valgykloje, devintokai per ilgąją pertrauką dainavo dainą, šeštokai po pamokų užkėlė kėdes visuose kabinetuose, o septintokai nuvalė lentas.

Savaitė praėjo nepastebimai, o patirti įspūdžiai, potyriai išliks ilgą laiką. Tikimės, kad tai nors mažas žingsnelis mūsų tobulesnės bendruomenės link.

Socialinė pedagogė

Asta Gudynienė