Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyrius Antanavo mokykla

Adresas: Mokyklos g. 14, Antanavo k., Kazlų Rūdos sav.
Tel.: (8 343) 66060
El. p.:

“Pasakų iššūkis 2020” tęsiasi…

Kazlų Rūdos savivaldybės Antanavo pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai dalyvavo iniciatyvoje “Pasakų iššūkis 2020”. Iššūkį organizuoja A. Sadauskienė, mokinukai aktyviai skaitė pasakas iš įvairių pasaulio tautų pasakų rinktinės “Mėlynasis karoliukas”. Taip pat į mokyklą buvo pakviestos: “Pasakų bobutė” ir bibliotekininkė Milda. “Pasakų bobutė” sekė mokinukams lietuvių liaudies pasakas. minė mįsles, sakė greitakalbes. Jos skatino mokinukus pamilti knygą, apsilankyti bibliotekoje ir kartu kurti gėrį ir grožį ne tik mokykloje. Bet savo darbeliais papuošti biblioteką, kartu ir pasiimti skaitymui mėgstamų knygų. Jos paaiškino, kaip pasakos išliko iki šių dienų. Mokiniai buvo nustebę, kad juos aplankė pati “Pasakų bobutė”.
Mokiniai ne tik klausė sekamų pasakų, bet ir žiūrėjo pasakas: “Čipolinas”, “Pagrandukas”, “Katinėlis ir gaidelis” ir dar daug kitų pasakų. Po to išsiaiškindavome pasakos veikėjus ir ko galima pasimokyti iš kiekvienos pasakos.
Užbaigiant šią iniciatyvą “Pasakų iššūkis 2020” mokiniai patys atsinešė po savo skaitomą pasakų knygą. Tada vienas kitam pasekė po mėgstamiausią pasaką iš savo knygos. Po to piešė savo skaitytos pasakos veikėjus. 2020-10-22 d. buvo vaikams labai smagi, kadangi patys gąlėjo pasekti savo pasaką ir nupiešti jos veikėjus.
Šis iššūkis buvo naudingas mokiniams, kadangi jie suprato knygų skaitymo prasmę, naudą. Suvokė, kad skaitymas tobulina ne tik skaitymo įgūdžius, bet ir daug pamoko, plečiasi jų žinios, neatrasti fantazijos klodai. Mokiniai kiekvienas gaus po diplomą už dalyvavimą šiame iššūkyje, kuriuos atsiūs organizatorė. Veiklą organizavo ir ja rūpinosi pradinių klasių mokytojos: Aušra Valatkevičienė, Jurgita Andriušaitienė, Leonora Jančiūnienė.